25 February 2010

"TAHNIAH"

-Tadi pukul 11.32am aku dpt mesej yg berbunyi:

"TAHNIAH"
Simcard Anda B'jaya menangi RM.10.000,00 dr: Prog "COCA-COLA"
Nampak di TV3 s'mlm pkl.20;30
No.PIN: AN2547
Sila hub.Office: 013-870-9493
Terimakasih

Sender:+60138840741


-Lepas tu aku reply mcm ni:

Ok.terima kasi. kjp lagi sy pegi balai polis tanya pasal hadiah ni ok.


-Hahahaha!adeh..sapa la pya bodo mo percaya psl hadiah ni ah?suru hub.ofis, tp no tel hp..sot!adeh..
tulis jumlah duit pn x btul..RM.10.000,00???bkn sepatutnya RM10,000.00 ka?
tp kdg2, ada jg org p'caya psl benda ni kn?bkn sbb dorg bodo,tp dorg xtau, dorg 'naive'..kesian jg kpd mangsa2 sms ni..
sungguh jahat org bt mcm ni..haii...

8 comments:

-ilyannur- said...

haha. setakat ni aku belum penah dpt ni. tp aku penah dpt yang orang mo kasi bank in duit sbb dia untang aku hehe...

mAnjA said...
This comment has been removed by the author.
mAnjA said...

wah..itu bgs sbb org mo bank in duit..sepuluh pn tidak mengapa:)

jij Abdul Hamid said...

ak pun pernah menang.. ntah apa² contest ak ikut tb² dia ckp i menang.. ahaha. mimang sot !

Mohamed Fahizal said...

pagi td pun aku baru dapat mesej cam tu tp up sikit die punya nilai, RM.17.000,000 ayat sume sebijik...
contact no. die je lain..

hub office die: 0178627135
sender: 017837927

MasKuliN said...

"TAHNIAH"
Simcard Anda
B'jaya menangi
RM.10.000,00 dr:
Prog"COCA-COLA"
Nampak di TV3
s'mlm pkl.20;30
No.PIN: AN2547
Sila hub.Office:
013-870-9493
Terimakasih


ADoi-doi....
gua nyaris2 pcya...
hahaha
nseb baik google tlg...
taip blik pa yg dia anta dlm google tgok2 da dlm blog ni...
huhu
thnks owner blog ni yahh....
assalamualaikum...

wan2911 said...

hah! sebijik mesej yg aku dapat harini, terus aku reply moge ko dapat bale...haha
nak scam pon agak2 la, aku memang anti gile setan2 betopengkan manusia macam ni.

tQ tuan tanah share kat sini, kdg2 ade jgak orang pecaye.

Fadhlah said...

selalu kena mcm nie...buat tak tau jer