15 May 2009

Laskar Pelangi

Filem yg sangat menarik. Ianya kisah kehidupan. Jalan cerita yang sememangnya menarik dan menyentuh hati. Anak-anak miskin yang mempunyai keinginan yang sangat tinggi untuk mencari ilmu. Aku belajar tentang suatu perkara: Sekolah bukanlah satu-satunya tempat untuk kita mendapatkan tiket ke universiti, kerja untuk berpangkat tinggi, mendapatkan penghormatan daripada orang lain, tetapi sekolah juga adalah sebuah tempat untuk kita mengenal erti kehidupan, mengenal diri sendiri, & mengetahui tujuan hidup.











10 May 2009

Makan kuih ??


hari ni kak midah housemate aku masak kuih dal, aku xtau nma specific dia, jd aku ckp jak kuih dal..sedaaapppp!!!ada campur daun kari, jintan manis, bawang dll.

p/s: gmbr x cantik

Happy Birthday to Mami + Kak Ngah

Hari ni birthday mami ke-50, n birthday kak ngah ke-27.
Yup, dorg lahir hari yg sma..besla kn, save budjet.hehe..
wish to both of them, smoga d pnjgkn umur, dimurahkan rezeki, + diberikan kesihatan yang baik, plus, Happy Mothers Day 2 mami + 2 all mothers in the world!!
i love them both!!(^_^)
















Ini mami + kak ngah

p/s: sori ngah, ni jak gmbr kmu ambl berdua yg aku ada

08 May 2009

Tag dari Ilah

1. Anda rasa anda hot?
= tidak!!(klu ya, perasan namanya)

2. Upload gambar kesayangan anda :




3. Kenapa anda suka gambar ini?
= Come on, i looked handsome here:)

4. Bila kali terakhir anda makan pizza?
= A month ago?x ingt la

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
= Dream by Prascilla Ahn

6. Apa yang anda sedang buat selain drpd selesaikan tag ini?
= Dgr lagu la

7. Selain dari nama anda sendiri,anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
= Sweetie?haha

8.Tag 6 orang dengan hati terbuka tanpa rasa kekesalan.Sila lakukan kalau tak nak kena denda mandatori.
(1)Kak Ngah
(2)Kiko
(3)Szasza
(4)Lian
(5)Jij
(6)Farah

9.Saper no.1 kepada anda?
= Kak Ngah aku, my beloved sis

10.Org no.3 ada hubungan dengan sesiapa?
= Em, donut dia?yaka sza?hehe

11.Kata sesuatu berkenaan org no.5
= Jij, sdh dpt gaji ko?

12.Bagaimana pula dgn org no.4?
= Lian, r u feeling good?lma x jmp ko kn?:)

13.Siapakah org no.2?
= Adik aku, my beloved sis jugak

14.Bagi pesanan anda buat no.6
= Farah, jom lepak

Priscilla Ahn - Dream

1st time aku dgr lagu dia ni drp crita 'Bride War'..1st dgr trus jatuh hati ni kunu. So, i suggest teman2 blogger dgr juga ni lagu..n try to hayati lirik dia k? sungguh bermotivasi (^_^)

video
I was a little girl alone in my little world
who dreamed of a little home for me.
I played pretend between the trees,
and fed my houseguests bark and leaves,
and laughed in my pretty bed of green.

I had a dream
That I could fly from the highest swing.
I had a dream.

Long walks in the dark through woods
grown behind the park,
I asked God who I'm supposed to be.
The stars smiled down on me,
God answered in silent reverie.
I said a prayer and fell asleep.

I had a dream
That I could fly from the highest tree.
I had a dream.

Now I'm old and feeling grey.
I don't know what's left to say
about this life I'm willing to leave.
I lived it full and I lived it well,
there's many tales I've lived to tell.
I'm ready now, I'm ready now,
I'm ready now to fly from the highest wing.

I had a dream